KEIKAT 2017

28.7 yksityistilaisuus
29.7 Käylän korpihovi

Ostoskori

Ostoskorissa 0 tuotetta.
Share |


mikko_juhannus2012.jpg kajaus.jpg

Kursulaisen leipää ja graavilohitartar 

 

300 g graavilohta

150 g punasipulia

1 pnt tilliä

1 pnt ruohosipulia

2 prk/250g smetanaa

valkopippuria ripaus

 

Pilko siivutettu lohi pieneksi kuutioiksi, kuten myös punasipuli. Yrtit myös hyvin hienoksi sekaan.Smetana vaahdotettuna antaa tartarille kuohkeutta. Sekoita aineet tasaiseksi ja tarjoile Kursulaisen ruisrouhereikäleivän kera.

Lohivoileipäkakku 

1 kpl Kursulaisen vaakaviipaloitua jyväsydänvuokaa

1 kpl Kursulaisen vaakaviipaloitua hiivavuoka

Graavilohitäytettä

Savulohitäyte

300 g Savulohta

200g maustekurkkua

(200g purjoa)

400g tuorejuustoa

1-2 dlkermaa/smetanaa

100g kevätsipulia

1 kpl sitruunan kuorta raastettuna

suolaa

valkopippuria

Pilko raaka-aineet hienoksi ja sekoita tuorejuuston kanssa. Mikäli seos on liian tiukkaa notkista kermalla tai smetanalla.

Kursulaisen vaakaviipaloiduista leivistä leikataan reunat pois ja asetetaan kaksi siivua vierekkäin. Kerroksiin tulee käyttää kumpaakin leipää vuorotellen

Leivät voi kostuttaa kalaliemellä taikka valkoviinillä joka on kiehautettu sekä hiukan suolaa lisätty. Yhteen leipä kerrokseen tulee noin 2 rkl kostuketta.

Ensimmäiseksi täytteeksi graaviilohitartaria ja jälleen leipä kerros joka kostutetaan. Seuraavana savulohitäytteen vuoro. 

4 kerrosta leipää vuoroitellen ja 4 kerrosta lohitäytettä. Päälle hiukan savulohitäytettä kauttaaltaan. 

Koristeeksi graavilohisiivuja, kurkkusiivuja, tilliä, ruohosipulia ja runsaasti keikkea. Anna tekeytyä ainakin 10 tuntia jotta kakku on tasaisesti kostunut

 

 

Kulunnan puutarhan tzatziki

1 Kurkku

3 dl Joguttia (turkkilainen/ruoanvalmistus)

0,5 dl Oliiviöljyä

3-6 valkosipulinkynttä murskana

suolaa

mustapippuria

(tilliä puntti)

Leikkaa kurkku pitkittäin ja koverra pehmyt keskiosa pois, jotta kastikkeesta ei tule liian vetistä.

Raasta kurkku karkealla raastin terällä ja sekoita loput aineet. Anna maustua muutamia tunteja. Tillikin sopii oikein hyvin kastikkeeseen.

Kastike sopii eritysesti paistetun kalan, karitsan taikka sellaisenaan leivän päällä. 

Tomaatti-vuohenjuustokeitto

4 kpl Tomaattia

3 rkl Tomaattisosetta

2-3 dl vettä

1-2 valkosipulinkynttä

mustapippuria

suolaa

sokeria

200g vuohenjuustoa

0,5 dl kermaa

Basilikaa

Halkaise tomaatit ja poista sisusta.

Keitä noin puoli tuntia miedolla lämmöllä tomaatteja mausteiden kera. Sekoita keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Murenna vuohenjuusto sekaan ja poraa jälleen tasaiseksi. Lisää kermaa mikäli keittoa tarvitsee notkistaa sekä sokeria että tomaattisoseen kitkeryys poistuu.

Lopuksi tuoretta basilikaa.

Voit myös tarjoilla keiton kanssa leipäkrutonkeja taikka palvikinkkusuikaletta.

Perunasalaatti


10 Puikulaperunaa
300g palvikylkiä/ paahtopaistia
0,5 dl oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä
2kpl punasipulia
basilikaa reilusti
balsamiviinietikkaa
suolaa
mustapippuria



Pese ja pilko perunat peukalon pään kokoisiksi paloiksi kuorineen.

Kumoa perunat kulhoon ja lorauta öljy joukkoon. Sekoittele niin, että perunat tulevat kauttaaltaan öljyisiksi.

Levitä perunaviipaleet uunipellille yhteen kerrokseen leivinpaperin päälle.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, niin että perunat saavat väriä ja ehtivät kypsyä. Jäähdytä potut jääkaapissa.

Paista sipulit ja palvikylki kuumalla pannulla. Anna jäähtyä hetki ja lisää perunat sekä mausteet. Pyöräytykset ja nautiskelemaan.

Kesäterassilla kokkailuja

30.6.2012

1 l maitoa
4 munaa
4-5 dl vehnäjauhoa
suolaa
sokeria
nokkosenlehtiä pilkottuna

latyt.jpg

Kuvassa olevia silikooni sydämmiä löytyy Oulun Lysti Köökistä.

23.6.2012

1kg grilliluita
6 kpl valkosipulinkynsiä
2 rkl chilijauhetta/tuoretta chiliä
2rkl mustapippuria rouhittuna
2kpl sitruunankuorta raastettuna
5 rkl juustokuminaa
2 rkl paprika jauhetta
suolaa
3 dl ruokajogurttia

Hiero mortellissa taikka kutterissa mausteet ja tasaiseksi massaksi pienessä määrässä öljyä.
Mikäli haluat potkua vielä lisää elämään lisää rutkasti chiliä ja valkosipulia. 
Tasapainota potkua lisäämällä juustokuminaa enemmän. 
Hauduta uunissa taikka grillissä 2,5-3 tuntia vuoassa noin 150 asteessa.
Pyörittele luita paiston aikana jotta ne ei kuivu. 
Pyyhi kypsennyksen jälkeen marinadi ja grillaa pintaan kaunis väri. Käytä haudutuslientä kastikkeena.
Lisukkeeksi sopii esimerkiksi basmatiriisi

 

pirkka.jpg kmarket.jpg vonkka.jpg